Cikkek

A Balin és a kacsa

Barta Zsolt2013. október 17.

Abban a szerencsében részesültem, hogy kipróbálhattam Angelero új fejlesztésű kését.
Mikor megláttam Imi topikjában azonnal megtetszett a kés, a tábortüzek szalonnasütős világát idézte számomra. A paramétereiből (4mm-es pengevastagság és viszonylag hosszú, 14cm körüli pengehossz) belátható, hogy nem az extrém túlélési feladatok és betonfalak bontására lett kitalálva, de nem is arra lett tervezve, ellenben a hosszú penge kiválóan teljesít nyersanyag feldolgozáskor. A műszaki adatokkal senkit nem szeretnék untatni, a megfelelő helyen bárki utánanézhet.

Megfelelő alkalom kínálkozott a hétvégén mikor is levágtam a kacsahárem urát, a kiöregedett mag gácsért. (tenyész kacsa) Nem szeretném túl hosszúra nyújtani a beszámolóm írásos részét, beszéljenek inkább a képek.

A kacsa részekre bontásakor nem éreztem kényelmetlennek a hosszú pengét, kellően vékony és keskeny. A csontok darabolásakor nem sérült az él, még csak be sem csillant.

Miután végeztem a hússal következtek a zöldségek.

Kíváncsi voltam vajon a konvex él hogyan boldogul a zöldségek aprításakor.
Daraboláskor gyorsan haladtam és nem repesztette a zöldségeket.

Számomra a Balin egy nagyon szimpatikus kés. Kellően hosszú a penge, aprításkor nem kell „nyiszitelni” egyetlen vágás is elég, bár ebből fakadóan nem egy EDC, ami könnyen elférne egy farzsebben is. A markolat „halacskás” kialakításának köszönhetően kényelmes, kellően keskeny, könnyű a fogásváltás is. Az élezése inkább laposabb konvex, így van benne tartalék, de nem egy feszítővas tulajdonságával rendelkezik, szépen vág. Bár akinek még ez is sok lenne, ha jól tudom készült egy egyenes élezéssel és élszalaggal is. Több napos túrák alkalmával, családi kirándulások alkalmával nagyszerű társ lehet!

És a végeredmény…

Köszönöm, hogy benéztetek, remélem nem untattam senkit.
Jó étvágyat!