Loading...

Butcher Folder – Újrahasznosított polimer markolatos (Sima)

92 .000 Ft99 .000 Ft

Markolat: Újrahasznosított műanyag markolat. Forrás: Replastik Kft.

Leírás:

Pár szóban a markolatról: Forrás: replastik.hu

Terméknév: Regranulált polietilén (PE)-polipropilén (PP) keverék

A replastik, újrahasznosítható műanyag őrleményből extrudálással vagy préseléssel előállított termékcsalád. Minden termékük hosszú élettartamú, gondozásmentes, tömör, anyagában színezett és mosható. Időjárásnak, nedvességnek, korhadásnak és UV sugárzásnak ellenáll. Távol tartja az élősködőket és a penészgombákat. Termékeink alapanyaga 100 %-ban újrahasznosított kommunális és ipari műanyagokat tartalmaz, ezért sem anyaguk, sem felületük nem olyan homogén, mint az elsődleges nyersanyagból készült tárgyaké.
A felületen található foltok, csomók, ráncok a termékek tartósságát és használhatóságát nem befolyásolják és még természetes hatását is keltenek.

Ezekkel a termékekkel nagy mértékben helyettesíthetők a fából, kőből, fémből készült más termékek. Minden területen felhasználható, ahol fontos a szilárdság az időjárás állóság a tartósság.

Mechanikai tulajdonságában hasonló a fából készült termékekhez, sok esetben túl is szárnyalja azokat (pl. nyomószilárdság).  UV álló, korlátozott mértékben hőálló, olajálló (nem oldó hatású olajnál), nem szívja magába nedvességet.

Összetétele (őrlemény fajtája) a vevői igények szerin változtatható annak függvényében, hogy milyen mechanikai tulajdonságú anyagra van szükség. Az anyag összetétele befolyásolja a termék nyomószilárdságát, felületi súrlódását, egyéb mechanikai, fizikai tulajdonságát.

Ugyanúgy alakítható mint a fa, könnyen fűrészelhető, fúrható, színét alapvetően az újrahasznosított műanyag őrlemény összetétele és színe határozza meg.

Újrahasznosítható anyagokból készül. A termék életciklusának végén sem kell kukába dobni, hogy a hulladéklerakókban végezze, mert a terméket ledarálva újra lehet hasznosítani!

Hőállóság

A termékek hőállósága -30 °C – és +70 °C közötti tartományban van. Egyenlőtlen hőmérsékleti terhelés esetén alakváltozás következhet be, mely a hatás megszűnte után helyre áll. +70 °C-nál tartósan magasabb hőmérsékletnek kitett behatás hatására maradandó károsodást szenvedhet el! Mosogatógépes mosás nem felel meg a tisztítására (de ez más műanyagok esetén is igaz, nem beszélve a természetes anyagok felhasználásával készült markolatoknál!)
Néhány éven belül a környezeti hatásokra színárnyalat változás következhet be, ez egy természetes jelenség! Hőkezeléssel az eredeti szín visszaállítható.

Tárolás

Érdemes sima felületen elhelyezni úgy ki kell zárni a közvetlen napsugárzás hatását, mivel a sugárzásnak kitett elemek – a többi elemhez képest – az árnyalatukból veszíthetnek. Erős oldószerek közvetlen környezetét szintén kerülni kell.

 

Környezeti hatás

A műanyagok széleskörű elterjedése, annak mindennapi életben betöltött pozitív szerepe ellenére, manapság számos problémát is generál. A legnagyobb gondot az évtizedek alatt legyártott és azután a használat végén a  „szemétben”  landoló műanyagok jelentik, mely műanyagok jelentős része nem vagy csak nagyon hosszú idő után bomlik el, ezzel súlyosan terhelve környezetünket. A környezeti terhelést a felhasznált műanyagok csökkentése mellett a már legyártott műanyagok újrahasznosításával lehet csökkenteni! Ennek a  termékcsaládnak a megalkotása pontosan ezt a célt tűzte ki!

Az újrahasznosítható műanyagok ledarálása után az őrleményből új termék jön létre. Az új termékek előállítása extrudálással vagy préseléssel történik. Állagát tekintve az extrudált termék kemény anyag, homogenitását tekintve egy szivacsos jellegű magrésszel és egy kemény vastag kéregrésszel rendelkezik. A préselt termék  tömör és kemény.

Anyagának köszönhetően széleskörűen felhasználható. A termék rendkívül nagy nyomószilárdsággal rendelkezik, ezenkívül teljesen időjárásálló, könnyen alakítható (fúrható, vágható, szegelhető, csavarozható), szinte minden összeállítható belőle amit más anyagokból is össze lehetne állítani.

A termék nagy előnye, hogy az összeállított alkotások rendkívül tartósak, nem szükséges gondozni-javítgatni!

Forrás: replastik.hu

Szóval: körültekintőnek kell lennünk a nagyobb hőhatással, oldószerekkel szemben, továbbá ezen műanyagból készült markolat esetében pláne érvényes, hogy ne húzzuk túl a csavarokat, kiváltképp a távtartó csavarjait! 🙂

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Butcher folder:

-penge: 90mm

-markolathossz: 116mm

-pengevastagság: 3mm

-pengeanyag: Becut, (nióbiummal ötvözött szerszámacél) (59-60Hrc)

-masszív keresztzáras (liner lock) szerkezet, 2mm- edzett acél linerekkel

-hengergörgős csapágyazott tengely

-frontflipperes, egykezes nyitás (ezen kivételesen van egy nyitássegítő bemarás a flipperen!!)

További információk

3D mart klipsz

Igen, Nem