Loading...

Course

“Élmény késkészítés” velem 🙂

Ha már unod a youtube videók nézegetését, s szeretnéd kipróbálni magad a valóságban vagy netán már az út elején jársz de elakadtál akkor lehet ez neked való lesz, nézd meg az összefoglaló videót, a részleteket lentebb olvashatod, ha bármi kérdésed van, az elérhetőségek egyikén megtalálsz. Hajrá 🙂

2 napos, egyszerre 2 fő vesz részt rajta, ha valaki 1 főre vásárolja, akkor egy másik résztvevőt csatlakoztatunk hozzá
-munkavédelmi felszerelést és gyakorló alapanyagot is biztosítunk
-egy komplett kés elkészítése fog történni, markolatpaneles kialakítással, fa markolattal.
A tanfolyam ára tartalmazza:
-2szeri meleg étkezést
-felszerelést (de ‘játszós’ ruhát hozzon a résztvevő ami nem baj ha lyukas lesz, koszos lesz stb,!!)
-gyakorló alapanyagot
-elméleti és gyakorlati oktatás
-egy körülbelül ~40-45Ft értékű kést
’Pannónia’ modell (markolatpaneles kialakítású, bakni nélküli kés)
-Alapárú fa markolattal (wenge, tölgy, ovangkol, bubinga, dió, zebránó, purple heart stb. ezen típusok az aktuális készlettől függően változhat!)
Amit kérek, hogy a műhelyben mindenki hallgasson rám, kiváltképp ami a munkavédelmet illeti! Nem piszkálunk semmit csak úgy…. kérdezni lehet, sőt kötelező! 😉
További egy alap barkácskészség megléte szükséges!! (fúrás, fémfűrész ismerete, reszelő használata stb.)
Az élmény 2 fő jelentkezésével szervezhető meg, és előtte legalább egy telefonos beszélgetés szükséges, hogy meg tudjam nézni az affinitást, érdeklődést. Ez mindkettőnk érdeke. 🙂
Időpontfoglalás megbeszélés kérdését képezi.

Szabályok

1. Alapvető fémmegmunkálási ismeretekkel, tapasztalatokkal kell rendelkezni (vágás, fúrás, reszelés stb.) Amatőr, hobby készítőknek szóló rendezvény vagy olyanoknak, akik már próbálkoztak, foglalkoztak hasonló munkával. Kettő nap nem elegendő arra, a fűrészelés, reszelés, csiszolással, stb. kapcsolatos gyakorlatot pótoljuk, megszerezzük. Egy kés elkészítéséhez ezek megléte alapkövetelmény. A módszereket, eljárásokat egy kezdő igényeihez, képességeihez igazítjuk és a készítés fázisai során folyamatosan ott lesz a felajánlott segítség –  kérés szerint, hiba kijavítása, nehezebb munkafolyamat átvétele stb. – de fontos, hogy legyen minimális tapasztalat, kéziszerszámokkal, gépekkel. A jelentkező ne féljen a csiszológéppel, fúrógéppel stb. való munkától.

2. A résztvevő vállalja, hogy minden utasítást betart, tanácsot, javaslatot megfogad! Ez egyrészt a biztonságot másrészt a kevés rendelkezésre álló idő jó beosztását szolgálja. Ha bármi nem világos, vagy nem érthető kérdezni kell (sőt kötelező 🙂 ).

3. A késkészítés során gépekkel is dolgozunk, amik minden biztonsági intézkedés ellenére is veszélyesek tudnak lenni, így a sérülés kockázata fenn áll. Mindent megteszünk a biztonságért, de a résztvevő felelős saját testi épségéért, és csak ő.

4. Alapvető munkavédelmi eszköz biztosítva van (de lehet hozni sajátot is), úgymint munkavédelmi kesztyű, pormaszk, védőszemüveg. Ezen felül saját ruhában (lehetőleg amit nem sajnál az illető, ha koszos lesz, lyukas lesz stb.) és cipőben (amely zárt cipő!) történik a munkavégzés.

5. A rendezvény ideje alatt külsős személy nem tartózkodhat a műhelyben és annak környezetében. (Részben balesetvédelmi, részben pedig hely-és időhiány okból, de továbbá etikailag is kifogásolható az oktatáson ilyenformán való részvétele…)

6. Kép és hangrögzítés nem történhet a szervezők beleegyezése nélkül.

7. Az ár egy darab kés elkészítését tartalmazza. A kés:

            -’Pannónia’ modell (markolatpaneles kialakítású, bakni nélküli kés)

            -Sleiner/N690/Becut acélból (de a változtatás jogát fenntartom, az aktuális készlettől függően)

            -Alapárú fa markolattal (wenge, tölgy, ovangkol, bubinga, dió, zebránó, purple heart stb. ezen típusok                           az aktuális készlettől függően változhat!)

Minden más acél és markolatanyag megbeszélés tárgyát képezi, ami a kurzus árán felül kerül megfizetésre!

8. Kétszeri meleg étkeztetést és folyadékpótlást vállalunk, de ezen felül a résztvevőnek kell gondoskodni az élelemről és egyéb igények kielégítéséről. 

9. A rendezvény két napos (~2×8óra) amit rugalmasan kezelünk, de lehetőleg betartva a 8órás munkanapot.

10. A megbeszélt és írásban egyeztetett ár a kurzus foglalt időpontjára érvényes! A résztvevőkön kívül eső okok miatti időpontváltozás nem érintheti az árat (pl. betegség, én egyéb távollétem stb. miatti időpont csúszás) Ha nem sikerül időpontot egyeztetni, akkor az árváltozás jogát fenntartom, hisz egy későbbi időpontban, hónapokkal, vagy akár egy évvel később is nem tudom biztosítani ugyanazt az árat.

 

Üdvözlettel: Palcsesz Imre, késkészítő.