Loading...

Garancia

A garancia  a garanciajeggyel együtt érvényesíthető.

Az ezen termékekre vonatkozó kötelező szavatosságon felül a termék élettartamára vonatkozó törésgaranciát biztosít a javasolt felhasználási területen belüli, rendeltetésszerű használatból eredő  meghibásodásra. A természetes anyagok felhasználásával készült termék használata közben fellépő dilatáció természetes jelenség, melyre a garancia nem vonatkozik, amennyiben az a termék használatát jelentősen nem befolyásolja. Edzhető késacélok esetében nem létezik a minden körülmények között korróziómentességet biztosító gyártási eljárás, de az extrém eseteket leszámítva különbséget tehetünk rozsdamentes, korróziónak jól ellenálló és rozsdásodásra erősen hajlamos acélok között. Különösen ez utóbbi két kategória esetén előfordulhatnak felületi foltosodások, rozsdapöttyök a pengén, mely a használatból eredő természetes jelenség. Egyéb észrevétel esetén kérem vegye figyelembe, hogy a hagyományos, kézműves technológiával előállított kézműves termék magán hordozza a készítés és készítő sajátosságait, minden részletre kiterjedően tökéletes reprodukció nem lehetséges.

Javasolt felhasználási terület és a hozzá tartozó rendeltetés szerű használat:

-Vadászkés: Elsősorban a vadászati alkalom során felmerülő: állat feldolgozási, bontási, zsigerelési, nyúzási és ehhez a tevékenységhez szorosan kapcsolódó egyéb munkák során felmerülő igénybevételek.

-Konyhai: Főként a konyhai használat során fellépő: aprítási, szeletelési és egyéb ételelőkészítési-feldolgozási munkák során fellépő igénybevételek.

-Bushcraft: Kifejezetten a túrázás, erdőjárás illetve camping-ezés során felmerülő: ütőfázás, faaprítás, nyársfaragás és egyéb, pl.: menedéképítés során felmerülő munkák. Továbbá tűzgyújtási, a kaparóél használatából eredő igénybevételek.

-Mindennapi: Kifejezetten a mindennapok során felmerülő tevékenységek: étkezés és egyéb, a ház körüli munkákhoz szorosan kapcsolódó, nem erős igénybevételek.

-Taktikai: Az egyéb felhasználás során felmerülő erős igénybevételek.

-Gyüjtői: Főképp esztétikai funkciókkal párosult, közepes, de nem erős igénybevételnek kitett kés vagy egyéb kézműves termék.

 

Ápolási tanácsok:

-Lehetőleg már a használat után közvetlen töröljük szárazra a kést. Erős szennyeződés esetén pedig enyhén nedves tisztítás után töröljük szárazra.

-A természetes anyagok (fa, csont, agancs, stb…) felhasználásával készült markolat esetén, a használattól és igénybevételtől függően időnként (de félévente, évente ajánlott) kenjük át valamilyen természetes eredetű ápolószerrel: pl.: természetes lenolaj, tungfa-olaj, méhviasz stb.

-Bőrtok esetén, a bőr jellegéből adódóan idővel változhat rugalmassága, plasztikussága. Ajánlott félévente-évente valamilyen bőrápolószerrel kezelni. Kerüljük a hosszú időn keresztül való tokban tárolást, mert idővel kilazulhat a bőr, lötyögőssé válhat a tok, melyen egy finom meleg, de nem forróvizes áztatás azonban segíthet. A hosszú időn keresztül kezeletlen maradt bőr kiszáradhat, melyen egy bőrolajos ápolás sokat segíthet.

– A korróziónak kitett, annak ellen nem álló pengeanyag esetén lehetőleg már a használat után töröljük szárazra és időnként egy, az egészségre ártalmatlan, nem száradó olajjal kenjük át. Ugyanígy járjunk el, ha huzamosabb ideig tároljuk az ilyen acélból készült késeinket.

 

Kívánom, hogy sokáig használja termékemet a  legnagyobb megelégedettséggel!

Palcsesz Imre